skärpning

Publicerad 2012-08-31 05:04:00 i

Skärpning på fronten. Mina stavfel och särskrivningar är inte ok. Men en av anledningarna är att min kompanjon fällis som brukar hjälpa mig med svenskan inte är på andra sidan tråden (skype). Det kanske låter töntigt men tre år i det här landet har satt sina spår gällande svenska språket. Men när man väl varit hemmahemma ett tag så brukar det gå till sig.

På tal om något annat så spontan shoppade jag i går. Gick förbi finishline på vägen hem från SASSO. Kunde inte undvika att fråga om de hade 36,5 i vita låga converse och självklart hade de det så jag kunde inte låta bli. Ännu ett par i min samling men det är alltid bra att ha (?), plus att mamma verkar ha ockuperat alla mina 100 par som jag lämnade hemma. hehe

puss!

torsdag

Publicerad 2012-08-31 04:49:00 i

Har inte så mycket att säga sedan senast. Dagarna rullar på. I dag hade jag tre lektioner som vanligt på tisdagar och torsdagar.. Hade junior-möte med tränarn och sedan hade vi en lagaktivitet. Ledig dag från träning alltså, och det behövdes verkligen. Alla är så död i sina kroppar så det ska bli intressant att se i morgon då vi har is-condition, is, och fys. MEN, ledig helg har vi och vi i laget har planerat in att åka till Tina's lake-house. "Stugan" som är nästan större än huset hemma i söråker ligger på en ö i detroit, michigan. Vi var där i våras och det var verkligen mysigt där! Lär vara rätt varmt så det är skönt att vara nära till vattnet.

På tal om väder. Här om dagen hade vi 39 grader varmt. Trodde det först var ett skämt men icke. Sjukt vilken skillnad det är ändå., för samma dag sa henke att han hade frost på bilrutan när han skulle på jobbet.

Här kommer två länkar som måste kollas. Jag skrattar varje gång jag går in på sidorna.

http://whatshouldwecallme.tumblr.com/

http://greatdaytobeanathlete.tumblr.com/

när ska veckan ta slut?

Publicerad 2012-08-29 04:16:00 i

Tisdag, men som känns som en torsdag. Min kropp är död och det är väl ett bra tecken på att pre-season har dragit i gång. Skolan har också dragit i gång på riktigt, funfun... Även fast mina lektioner är helt ok så är ju ändå inte skola särskilt roligt. Speciellt inte om en av mina lärare gick i genom sin powepoint (lektions material) i turbo fart. Hela klassrummet satt som fundersam över hennes speed, och jag var mer som ett frågetecken. Skämtar hon eller?! Var flera gånger på väg att lägga ner pennan för jag hann skriva ett ord på varje slide. Lyckat.

Min sex kurs var rolig i dag. Hon skrev på tavlan alla "bad words" som man säger till killar respektive tjejer. Satt och funderade då, finns det verkligen så många sexuella smeknamn till tjej/kill på svenska? Man visste inte ens vad två av dem orden betyder, men resten av klassen skrattade så det vara bara att hålla med. Språk problem två idag, check!

Resten av min "lediga" tid i dag har spenderats på hallen. Från 14-19 så är vi där varje dag så det är inte så konstigt att jag knappt kommer ner till toalettstolen för benen är så förstörda. Skulle verkligen vilja haft en handikapp toalett just nu. I morgon har vi is, plus kondition på is plus fys. Ligger redan och har ågren över det. Men nu ska jag inte vara den. Två saker positiva från i dag. Fått mina nya skridskor. Och vi har även fått så kallade "recovery pants", ett par tights som sitter väldigt tajt mot benen som ska hjälpa med återhämtningen i framför allt benen. Dem är väldigt bekväma när man får på sig dem, dock tog det närmare 5 minuter att få dem över vaderna.

Dags att borsta gaddarna. Sedan sängdags.

Här är en kik på mina nya brallooor.



Sundagsblogg brought to u by annie svedin (engelskt uttal)

Publicerad 2012-08-27 02:41:00 i

Haj alla fanz där ute!

Vad har jag att säga i dag då. Jag skriver mest för att jag har fälliz på andra tråden och det var hon som kom på rubriken.. I går kväll pluggade jag mestadels av kvällen, sedan avslutade jag med att kolla på fjärde twilight filmen eller kanske var det den tredje?! Men jag dog efter en timme satt jag ska se klart resten i kväll.

Fälliz undrar just nu vad man skulle göra utan dator? Ändå har hon en stenålders dator, men ändå evigt tacksam för den så uppfann internet/dator. Och jag instämmer. Hade nog inte klarat många veckor här utan daglig kontakt till mitt kära hemland.

I dag har jag mestadels pluggat. Förresten, jag har legat ute i solen också så nu har jag lite färg i mitt blekfisa ansiktet. hahah!!!! (Skrattar ofta åt mina egna skämt, höhö). Har även varit och handlat mat så nu kanske jag överlever åtminstone en vecka till. Pre-season börjar i morgon med backträning, kondition på is, styrke. Yay...

Nu ska jag vara social med fällzipällz.


Tjeeeenizzz!!! 

day off

Publicerad 2012-08-26 01:41:21 i

Vi har hela helgen ledigt från hockeyn och det känns. Mina 27 max benböj känns verkligen i benen idag. Har satans värk i benen men förhoppningsvis har det gått över någorlunda tills på måndag då vi kör i gång med pre-season.

I dag har det varit en riktig chill dag. Skulle egentligen ligga ute en stund i solen men jag pallade bara en kvart innan jag höll på att drunkna av min egen svett. Det har varit så fruktansvärt varmt här idag. Öken värme rättare sagt, man blir liksom svettig så fort man rör sig. Istället hängde jag hos några tjejer i laget som har flyttat in i lägenhet två gator i från oss så det kommer bli kul att ha några nära sig.

Vi mötte upp laget vid 17., då vi hade någon lag grej där vi delade ut spelscheman till våra "fanz" haha.. Fullt med folk var det vid football arenan men det tog inte lång stund innan vi alla var less och vill gå hem.

I kväll blir det bara att ta det lugnt. Ska börja läsa första kapitlet i min abnormal psych bok och se en film lite senare. Men jag skulle föredra om fällis kunde komma in på skype men hon verkar ha varit upptagen de senaste dagarna. Hm, hon kanske har kommit in i det hektiska amerikanska livet redan?! Fällis, om du läser det här. HÖR AV DIG!


Kontraster

Publicerad 2012-08-25 17:02:31 i

Läste i min kompanjon Fällis blogg att det tydligen åskade och stormade i North Dakota i går. Jag känner igen mig i hennes tankar. Kommer ihåg första gången jag var med om en storm varning här. Skollarm gick över hela skolan och paniken kröp inom mig. Larmet hade man först ingenaning om vad det var förrän efteråt då laget berättade att det var storm varning. Jag hade ju en känsla om att det var någon terrorist attack på g eller liknande, vilket inte är så ovanligt i det här landet. Hahah! 
 
En annan kontrast är vädret. Vad fan är det frågan om. Jag upplever just nu hög hög sommarvärme. 27 grader just nu, 11 på morgonen och det kommer krypa upp det 35. Nu i somras fick man ju vara glad om det var varmare än 20.. Ska strax kila ut och kanske man kan börja jobba på brännan., den som försvann så fort jag landade i sverige i juni. 
 
Annars då. I går hade vi sista testerna och det gick kuuung. Så skönt att ha det gjort. Vi firade med att gå till cuzzins, ett frozen yogurt ställe med grymma toppingar såsom brownies, och allt annat i choklad väg. Sedan kom laget hit till vår lägenhet och vi hade riktigt roligt med lite spel och dryck. Vid 11 gick vi i väg till Tina's kille's hus där de hade en Toga fest. Alla gick omkring i lakan och där kom vi helt obrydd. Jag var ju iaf lite toga klädd, då jag strax innan vi gick satt på mig min mönstriga långklänning. Det var faktiskt riktigt roligt där, och när de andra tjejerna drog vidare till baren så gick jag hem och la mig.. 
 
Dags att kila! 

Ny semester

Publicerad 2012-08-23 19:43:30 i ,

Alltså inte semester utan semester. Vi har bytt vårat skolsystem så iställer för att våra terminer heter quarters så heter de nu semesters och istället för 3 quarters har vi nu 2 semesters. Och efter första riktiga dagen med tre lektioner så har jag på känn att det här kan bli den bästa terminen någonsin!
Jag har fem kurser;
  • Food science- en online kurs. Inga lektioner och allt sker på datorn. Vi är fem pers från laget som tar denna kurs så det kommer vara kung!
  • American History- Okej, den här kursen suger MEN är också online så jag slipper lyssna på en lärare som pratar gallemattias 5 timmar i veckan. Slutprovet är online eller en uppsats och skrivning är vad jag är bra på så det blir förmodligen uppsats för min del.
  • Psych- Abnormal Psychology- Ja, man hör ju på namnet att denna kurs handlar om mentala sjukdomar och andra intressanta saker. I den här kursen har jag "bara" tre prov. Inga läxor eller uppsatser.
  • Psych- HUMAN SEXUALITY- Kanske den bästa kursen någonsin. Läraren är kung, så jävla skön! Allt vi kommer att prata om är sex så det känns riktigt kul, haha. I den kommer jag göra alla prov och läxor online så min final kommer också vara online vilket är riktigt skönt! Hon förklarade om boken som vi måste ha och hon sa "Boken innehåller väldigt mycket sex bilder, så då vet ni har rätt bok. Om ni har en använd bok så kanske dem bilderna är utklippta men det är därför att det är riktigt spännande bilder".
  • Psychology of Childhood- Vi kommer ha 5 quizzes, (Små prov) under lektionstid och ett slutprov. Men, bara 5 av de 6 proven räknas så om jag har fått bra på alla 5 quizzer så behöver jag inte göra ett slutprov. Så sjukt kung!
Så om man ska räkna lite snabbt så kan det betyda att jag i December "bara" kommer att göra 1 prov i klassrum, 2 prov online, och en uppsats. Det går knappt att få det så mycket bättre!
Annars då. Vi hade fystester i går och det gick riktigt bra. Skönt att få bort dem jobbigaste testerna.
Vid 17 i dag så drar vi igång dag två och sedan på fredag kommer vi bli klar med allt.
Nu blir det lite vila, käk och skype innan jag och MT drar till hallen.
Tjing!

Bloggsuccé

Publicerad 2012-08-22 19:27:10 i ,

Fjärde inlägget på 3 dagar. Vad är det som händer? Håller ju på att skola om mig till en bloggerska a'la Kenza klass.. Nja, nu tog jag i lite för mycket. För egen del, så börjar skolan i morgon och då ska man vara glad om man har tid att skita.. Ifs, så kommer jag ha det bästa schemat någonsin men det kommer vara mycket plugg dem dagarna jag inte har lektion. Sedan kommer vårat träningsschema vara, 14-18.30. Come on!!! Mitt i mitt skype schema, för dåligt!
Idag har jag skaffat ett nytt ID kort här på skolan eftersom jag fumlade bort mitt gamla. Har ingen aning vart det försvann under sommarlovet eftersom jag inte var här men det var lika bra. Dock, blev ju den nya bilden desto sämre. haha! Sedan gick jag till SASSO, skrev ut lite papper och pratade med min advisor.
Hämtade upp mina böcker. Det var bara tre stycken som hade kommit in så länge men det räckte. Påsen gick sönder pga. storas böckerna så det krävdes tre påsar för att promenaden hem skulle gå smärtfritt.
Sitter nu och chillar. Fystester sedan och det är dags att få något i magen.
Puss!

Ta av din Truckerkeps

Publicerad 2012-08-22 02:49:09 i ,

Tjollahopp!
Idag har det varit möten, möten och möten. Från 8-12, sedan 14-16.
Tråååkigt värre, där fick lära oss om behandling av pengar osv. "Vem har ett bankomat kort"? Hallå, vem har inte de? Man är ju inte 10 längre så jag var mer irriterad än fokuserad på det mötet.
Annars då. Vi har haft lilla julafton här. Nya kläder, utrustning, skor, ryggsäck är nu i mina ägodelar och det är skoj! Alltid kul att få nya saker. Sedan lirade vi två mål, kul att vara i gång igen.
I morgon drar tester och skola igång. Skolstaaart, stor suuck! MEN, jag har bara lektioner tisdagar och torsdagar den här terminen så jag är ledig i morgon. Lucky me!
Idag kommer ingen dagen's outfit men istället, dagens detaljer!

Ny ryggsäck. Må säga att ryggsäck är det skönaste!
Ny garderob, yay!

Dagens

Publicerad 2012-08-21 03:33:12 i ,

Sorry för sista meningen i förra inlägget. Klart ska ni få en dagens outfitta av mig!
Tischa; Ralph Lauren
Byxor; HENKE'S KALSINGAR därav anledningen till låtsas pung.

Tillbaka till ensamheten.

Publicerad 2012-08-21 03:16:06 i ,

Nu kanske jag tog i för mycket men på något sätt så blir det som en ensamhet. Inte direkt för att jag är ensam ensam, men för att alla mina nära och kära är så långt bort. Visseligen har jag ju Minttu och resten av laget men det blir liksom inte på samma sätt.
Jag är alltså tillbaka i Columbus, OH. Hockeysäsongen är på väg att dra igång, skolan börjar om två dagar och det känns faktiskt rätt roligt. Hockeyn framför allt känns riktigt spännande. Vi har 6 nya i laget och i morgon drar nästan allt igång med möten osv. Vädret är riktigt bra, 27 grader visade det idag och det känns skönt att äntligen få befinna sig i värmen, till skillnad från vädret vi hade i svearike den här sommaren.
Jag anlände till U.S igår kväll, och idag har jag mest spenderat dagen med att få ordning på mitt rum och framför allt min garderob. Har så snuskigt mycket kläder och man funderar liksom, hur ska man få hem allting?! Slänga vill man sällan göra när det gäller just skor och kläder men jag har inget val känns det som. Det är tur man har några turer hem till sverige att plocka på sig saker innan riktiga flyttlaset går.
Med hjälp av lite hittegods från Teal så har jag fått det riktigt mysigt i mitt rum där jag spenderar mesta delen av tiden då jag är hemma.
Fällis är på andra sidan tråden, alltså skype och det är hon som fick mig att börja blogga igen (?), men känner redan att bloggtorkan är på väg. 8 månader sedan sist och det är väl kanske dags att börja. Men förvänta er inget storartat gott folk. Några inlägg i veckan blir det, men inte mer än så. Känns som jag kommer ha alldeles för mycket skolarbeten för att bedriva en världsklass blogg som a'la Fällis.
Mer om fällis. Det känns riktigt bra att ha en kamrat här. I USA menar jag, som inte är sådär jätte långt ifrån och som känner lika som mig gällande att bo långt ifrån. Nu har vi iaf varandra, och det är tur!
Hahahaha, Blir inge dagen's outfit idag. Tyvärr.
Hej så länge, puss!

Om

Min profilbild

Annie Svedin

Annie Svedin, född -91 och kommer ifrån söråker, timrå. Är för tredje året bosatt i Columbus, OH, USA där jag lever hockey och pluggar på The Ohio State University.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela