bloggtorka

Publicerad 2012-09-26 04:17:25 i

vilket jag förstod skulle hända redan när jag började blogga igen. 
Det händer just nu inte allt för mycket i mitt liv. Eller, allting händer, mycket händer men det är ofta samma saker som jag redan nämnt tusen gånger här. Dagarna rullar på, skola, träning, plugg. Det är ungefär så varje dag ser ut förutom mån/ons/fre då jag inte har lektion. Dock blir det aldrig någon sovmorgon. Oftast blir det läxläsning i pyjamas i sängen med en kopp java. Det är inte helt fel det heller. 
 
Idag hade jag prov i abnormal psych, aka psykisk ohälsa (?). Det gick bra, förmodligen för att jag hade en studypartner (en kille i hockeylaget) som är ett geni. Vi satt efter min träning igår och gick igenom allt på biblioteket och det hjälpte!! 
 
I helgen hade vi våran första "official practice", 07.00 på lördag morgon. Ja, ni hörde rätt.. 7 på morgonen och kvällen innan så trodde jag helt ärligt att jag skulle skjuta mig själv när väckaren gick i gång MEN det gick relativt bra att kliva upp 05.30. Träningen gick bra, mer än bra och även fast mina china-ögon var mindre än någonsin, och kudden var kvar i ansiktet så gick det bra. Det var en riktigt rolig träning och det kändes skönt att äntligen vara i gång med laget/coacherna. 
Den här veckan har vi kört på, träningarna har varit relativt hårda än så länge men på torsdag väntar en mer lugnare träning (förmodar jag) eftersom vi lirar första seriematchen på fredag. Känns riktigt roligt förutom att min D partner har halsfluss och förkyld x1000. Jeez, kom just på en annan sak som är annorlunda än hemma. Hemma ifall du har halsont och inte alls känner dig kry så tränar du inte. Så är det bara. Här ska du fan vara nära döden för att inte få träna. Som sagt är min partner dödsförkyld. Hon testades för körtelfeber igår men fick provsvar idag på att det inte var det. Så, i väntan på att veta vad det är så var hon tvungen att träna.. Idiotskt om du frågar mig. Det är inte direkt så att hon är helt frisk för att hon inte hade körtelfeber... PUCKON! 
 
näe, nu kastar jag in handduken för idag. 
 
 
 
 
 

Saturday

Publicerad 2012-09-15 15:30:54 i

Ja, en hel vecka utan uppdatering, anledningen är att inget speciellt har inträffat. Det är samma gamla visa dag ut och dag in just nu. Eller jo, vi var på football's match förra helgen och under halvtid så gick alla skolans idrottslag ut på planen. Det var coolt, speciellt att se sig själv i storbildsskärm med över 100 000 på läktaren. Annars så gjorde vi inte så mycket mer förra helgen. Jag umgicks med laget, pluggade och myste på.
 
Den här veckan har vi gått in i näst sista pre-season veckan och jag tackar gudarna att det bara är en vecka kvar. Alltså, endast 2 veckor kvar innan vi lirar våran första match, shit vad jag längtar!! Nästa helg börjar vi våra "riktiga" isträningar med coacherna. Eftersom det är så sjukt mycket regler i college-sporter så kan inte tränarna vara på isen med hela laget MED puckar. Därför kör vi just nu UTAN puckar, alltså kondition på is, fun.. 
 
Nog om hockey. 
Skolan går bra. Jag hade två prov den här veckan (mån, tis) och det gick väl helt ok. Har inte fått tillbaka resultatet från ena men det kändes iaf bra. I min abnormal psych läser vi just nu om panik attacker, och phobias och det är riktigt intressant! Problemet är bara att det är så himla mycket läsning, men det går ändå relativt bra.
Vädret börjar just nu att övergå till hösten (hoppas jag). Det är kyligare på mornarna och på kvällarna och jag tror det snart är dags att byta ut lakan mot ett riktigt täcke. Me like it! 
 
Dags för lite skype samtal så här på morgonkvisten. 
peace out
 
(Mamma har tjatat om bilder från matchen så här kommer några) enjoy!



 

sol i sinnet

Publicerad 2012-09-06 19:47:00 i

Ja, nu är det nästan att man vill att hösten ska komma men ändå inte. Jag är lite trött på att gå runt i 35 graders värme, även fast jag bara varit här i 3 veckor. Man blir lite avundsjuk på de svenskar som köper massa mysiga höst kläder., det är inget alternativ här. Nu kan man iaf ha en långärmad t-shirt på morgonen utan att svettas ihjäl så det är ju iaf positivt. I helgen fick jag min sommar bränna (lite för sent) så jag är nöjd nu. Samtidigt blir man ju gladare när solen är framme men ökenvärmen den kan vi väl slopa.

Har precis studerat klart (!). Alla mina lektioner för dagen är avklarad och nu sitter jag och väntar in mina roomies innan vi ska åka ner för lagfoto. Ingen träning idag alltså, äntligen vila!!!
Efter det ska jag och taylor ha en liten myskväll här hos mig. Laga mat, plugga, och plugga... Jag har två prov på tisdag så det är väl de som jag mest kommer fokusera på den här helgen. Jo just, vi ska på football's matchen och sen på söndag ska jag joina tina till köpcentrumet. Hon ska köpa en klocka till sin kära pojkvän så jag ska följa som smakråd. Kanske jag också hittar något (förmodligen).

Time for a nap.
Cheers!

smaklöst

Publicerad 2012-09-05 04:59:00 i

Hur lyckas jag ständigt göra mina måltider smaklösa? Idag gjorde jag kycklinggryta med curry men även fast jag hade curry som krydda så blev det ändå smaklöst. Samma sak hände när jag lagade maten till h i somras då han till och med ogillade maten. Han som kan äta vad som helst åt inte ens upp det och då är det illa.

Annars så är jag tillbaka i skolbänken efter ledighet sen torsdags. Det gick helt ok, förutom att jag var tvungen att gå till starbucks och köpa en liter kaffe innan sista lektionen. Träning efteråt och det gick bra. Det jag gillar här är att träningen är varierande och annorlunda från hemma. I dag körde vi kondition, 3.2 km med en drygt 15 kilos vikt som man skulle bära. Och det var det svåraste utav allt. Armarna var helt döda, och lika så höfterna eftersom det fanns inget grepp om vikten så det var sjukt svårt att bära den.

Nog om träning.. I dag åkte jag och handlade mat för första gången. Jag lånade minttu's vita fina bil och drog i väg. Allt gick bra förutom då jag stod och packade in i bilen då en kvinna kom och frågade om skjuts eller pengar till taxi. Hm, neej! I vanliga fall brukar man kunna se på hur dem klär sig osv när de är hemlösa/fattiga men hon såg liksom vanlig ut så jag blev lite skrämd. Tog vita faran och drog snabbt därifrån. Efteråt när jag kom hem så tipsade tina om att dra det svenska kortet. Att man inte förstår något och kan inte prata engelska. Kanske borde jag göra det nästa gång. Haha.

Här är en bild från båten i söndags. Mer kommer sedan

 
 
En bild från förra helgen

Detroit, Michigan

Publicerad 2012-09-04 01:54:00 i

I helgen har vi alltså varit i Michigan. Staten ovanför Ohio. Vi var till Tina's sommarhus som låg på en ö. Vi började färden vid 8 tiden på lördag morgon och innan vi for över till ön så besökte vi Tina's hus. Som också låg vid vattnet. Trodde det först var ett skämt när vi stannade vid ett palats. Nog för att jag vet att dem har det gått ställt, men jag hade aldrig föreställt mig två ferrari's i garaget och 3 våningshus a'la amerikanskt med åtta badrum. Shit alltså, så ska jag bo när jag blir stor!
När vi väl kom till ön så var det fin väder så vi låg ute en bra stund på vattenstudsmattan och myste på. Kvällen blev kanon med grillning och lekar. Söndag, alltså igår så var det många som var tvungen att åka hem men jag valde att stanna kvar en natt till. Vi blev 7 tjejer som stannade och på kvällskvisten så åkte vi ut med hennes pappa's största båt, en sån här fartbåt eller vad man ska säga. Vi åkte runt och kikade på alla "stugor" som låg längs vattnet men såg mer ut som hotell. Hade en grym kväll med musik och vind i håret. (bilder kommer).

Vi åkte hem idag mitt på dagen, och i morgon är det lektioner som vanligt. Trååååkigt..

Sammanfattar denna helg som oerhört bra! Sol, bränna, glädje och avkoppling.

Puss!

skottlossning

Publicerad 2012-09-01 02:30:00 i

Ja, ni hörde rätt. I dag har det varit skottlossning i columbus. Det var en kvinna som blev skjuten och han som sköt försökte gömma sig på campus, ungefär 200 meter bort från vårat omklädningsrum och ishall. När vi hörde det efter våran isträning så satt vi på TV'n på en gång och då fick vi höra att dem hade hittat honom vid floden som rinner alldeles utanför där vi tränar. Riktigt läskigt var det, men samtidigt så var det intressant att se 10 polisbilar stå vid bron.

Idag har varit en skön dag. Eller, det är iaf skönt att den är över.
Träningen gick bra och äntligen har vi en ledig helg. I morgon åker vi till tina's lakehouse och blir förmodligen borta tills på måndag eftersom det är röddag här på måndag, yipppiieee!!!!

Om

Min profilbild

Annie Svedin

Annie Svedin, född -91 och kommer ifrån söråker, timrå. Är för tredje året bosatt i Columbus, OH, USA där jag lever hockey och pluggar på The Ohio State University.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela