havregryns gröt på ett annat vis

Publicerad 2010-09-30 04:22:21 i ,

Ja, ni hörde rätt.. Jag trodde man bara kunde göra på två sätt, koka på platta eller stoppa in i micron.. Men min bästa roommate Lisa, hon kommer ifrån Kanada, hon gör gröt på varmt vatten.. Hon har fått mig att börja det alternativet istället och det är faktiskt väldigt praktiskt! Man har små påsar med havregryn, som små portioner som man sedan häller i i varmt vatten och utan mjölk så smakar det faktiskt riktigt bra! Dock gillar jag de stora kaffekopparna man har här i stora staterna.. Utan en sådan varje dag är jag helt lost, och det tar fan mer än en timme att dricka upp sörjan..
Annars då.. vad har jag ätit idag: Frukost, banan, äpple och en stor kaffe, lunch blev pasta med och kyckling och efter träningen så blev det en riktigt god sallad med keso, kyckling och allt. Känner mig som fällipäll när jag alltid tar så mycket keso..
Lektionerna jag har haft idag var matte, matte tutor, business klass med alla chineser och sedan träning. En träning som var lugnare jämfört med igår och som innehöll ganska mycket system, powerplay osv. kul!
Efter hade vi styrke, och sedan yoga. Kom hem vid 19.30, åt, gick till SASSO och satt mig i det där jävla matte tutor rummet och jag kände mig mer hjärndöd än tidigare.. Usch, tog mig därifrån efter en timme, var tvungen att läsa art historia, mitt nya favvoämne, NOOT!
Imorgon blir det 1 tutortimme i art, matte, art igen sedan geografi, och sedan är det att gå raka spåret till rinken.
Känner som att allt börjar bli rutin nu, och om det alltid var rutin i mitt gamla och underbara liv i dö-vik så börjar det här bli precis likadant.. Förutom då på helgerna då precis allt kan hända. puuh

puss&kram
hw

Helvetes måndag

Publicerad 2010-09-28 04:05:39 i ,

Okej, igår var det en rätt skön dag förutom fyra timmars matte och igår såg jag verkligen framemot den här veckan. Nu i efterhand så ångrar jag vad jag sa.
En riktigt dö måndag har jag haft och jag har fan inte haft tid att skita..
Det började med cykling och bål på RPAC, sedan gick jag till SASSO (studiecenter för idrottare) och bokade om mina tutor timmar eftersom det var samtidigt som min matte lektion. Efter det gick jag på min enda lektion för dagen, matte som alltid och jag fattade lite idag iaf så det var skönt :) Eftersom campus är så sjukt stort här så får man ju typ halvspringa mellan lektionerna..
Efter matten hade jag matte tutor timme, alltså en timme med en lärare i ett litet rum och de förklarar allt mellan himmel och jord. Jag förstår inte riktigt hur de kan vara så smart? De får allt att verka vara så enkelt medan när man själv ska göra talet så känns det som man är helt retard.
Snabb lunch och sedan till hallen för träning. Jag har lite problem med min höftböjare så jag fick behandling, men träningen gick bra, förutom att jag var så sjukt trött.. Räknade innan jag klev av isen att vi hade haft träning i 2,05 timme, inte konstigt att man var trött. Efter hade vi styrke och lite Yoga, faktiskt roligt!
Efter träningen hann jag med att skypa med lill gosen, innan han skulle gå och sova. Och det var tur de, för det gav mig lite energi till 1,5 till tutor matte. Väl där träffade jag en hjälplärare (tutor) som var från Tyskland, rätt kul!

Klockan är nu 22.04 och nu väntar sängen på mig. Så skönt det ska bli att sova! Äntligen, har väntat hela dagen på den här underbara stunden! Hihihihi

puss&kram
hw


lugn söndag

Publicerad 2010-09-27 03:26:10 i ,

Gårdagen var rolig, det var alltså party hos en tjej i laget, mexikanskt tema, haha..
Dock blev det väldigt lugnt för mig, kom hem vid elva tiden och hann surfa lite innan sängen väntade.
Imorse gick jag till hallen, cyklade och körde mage & rygg.
Hann även med en frukost på biblioteket, tack och lov att det nästan rymmer en halv liter kaffe i deras muggar.
Satt och läste min "älskade" geografibok, som vi har som läxa till tisdag.
Resten av dagen spenderade jag med att äntligen prova de amerikanska tvättmaskinerna, skype dejta, käka lunch/middag med min kära finska i laget och sedan pluggning i fan 4 timmar. Av fyra timmars hårt slit fick jag 16 tal gjorda, tack och lov att mina 8 tutortimmar börjar nästa vecka. Redan imorgon ska jag sitta i ett litet rum med en mattelärare, kommer att uppskattas!

Geografiboken väntar så prydligt på mig nu, dags att tag i pluggningen igen och sedan blir det john blund, uppstigning 07.15 imorgon bitti.. En riktigt rolig vecka väntar med första matchen i Ohio State tröjan!

puss&kram
hw

Bild från fotograferingen förra veckan


saturday night

Publicerad 2010-09-26 00:47:33 i ,

Gårdagskvällen blev relativt lugn. Låg hemma, åt choklad och tittade på svenska serier. Gick även ut en sväng, var konsert ungefär 200 m bort så jag följde min kära rommate som skulle träffa någon kille. Mycket folk var det och efter ungefär en halvtimme så gick vi tillbaka.
Tidig träning imorse, 1,45 timme på is och sedan var det någon välgörenhets tjofs efter. Träningen gick bra, är inte riktigt på hugget klockan 8.45.

Efter träningen så gick blev det lunch, pluggning och sedan gick jag och tre tjejer till i laget på fotbollsmatch. Riktigt mycket folk var det och sjukt coolt! Tyvärr håller ju fan matcherna på i mer än tre timmar så det blev lite långdragigt. Ohio State, vårat amerikanska fotbollslag är typ rankat etta i hela amerikanska ligan och det är sjukt stort här i staden. Alla bär rött och bandet som spelar under matcherna är sjukt bra!

Precis kommit därifrån nu, ska hoppa in i duschen efter som man är dränkt i svett och sedan blir det fest med laget.
Fest blir det väl kanske inte för min del, blir en väldigt lugn kväll för mig eftersom det har varit en hård vecka men för vissa blir det nog hårda tag. Målvakten i vårat lag, hennes pappa dog i förrgår av cancer och därför ska vi ha festen för att fira henne och hennes familj..

Måste även säga grattis till alla modobrudar, tre poäng idag och nästa tre kommer imorgon!

puss&kram
hw


på andra sidan atlanten

Publicerad 2010-09-25 02:12:17 i ,

Som de flesta kanske redan visste så har jag påbörjat ett nytt äventyr.
Istället för övik och MoDo Hockey som jag spelat för de senaste säsongerna så har jag istället begett mig längre österut, närmare bestämt Columbus, pluggar och spelar hockey för stadens universitet, Ohio State.
Skolan har runt 60 000-65000 elever och själva campus är lika stor som en stad, därför har jag faktiskt inte besökt själva "downtown" än.
Jag anlände hit den 6 september och snart har hela tre veckor gått. Tiden har gått oerhört fort. Dagarna har varit fyllda med spännande och nya saker och jag trivs faktiskt bättre än vad jag trodde innan jag åkte.
Första veckan började med läkarkontroll, fystester och isträningar med laget. Andra veckan bestod av mycket fixande inför skolstarten, träningar med coacherna och fysträningar. Nu har även vecka 3 gått och skolan har börjat, vilket har gjort att jag nu under fredag kväll inte har någon energi än att stanna i mitt studentrum (doorm).
Jag bor med en tjej som heter Lisa, kommer från Kanada och hon är riktigt skön, trots det så saknar jag såklart min sambo erika. Det är även hon som har fixat bloggen :)

Skolan är tuff och första lektionen som jag hade var matte, mattematik 130 var det och när lärarn började visa exempeltal på tavlan kände jag mig helt hjärndöd. Kursbyte direkt blev det i den kursen och nu går jag istället matte 148, låter svårare men definitivt lättare än business matten som jag tog innan..
Dagarna rullar på bra, schemat är hyffsat okej och jag har mycket tid på mornarna till att gå och besöka det underbara gymmet som är till för alla studenter på skolan. Om jag tyckte etic eller ego var bra, så är de i lite lägre klass än det här. 4 stora våningar fullt med saker, och man kan verkligen göra allt där! Gillar det skarpt!

Skillnaden på hockeyträningarna är att hemma brukar vanligtvis en isträning vara mellan 60-75 min och det tycker jag är lagomt. Här däremot har jag inte än haft en träning under 2 timmar. Från början höll jag nästan på att somna när det hade gått 1,45 h, men nu har jag kommit in i det mer och det känns riktigt bra. Coacherna är sjukt bra och ger en hela tiden tips och feedback på saker som man tidigare inte tänkt på.

Nästa helg har vi våran första träningsmatch, mot ett kanadensiskt lag och sedan börjar serien helgen därpå med två bortamatcher i Pitsburgh.

Fastän jag trivs hur bra som helst, tjejerna i laget är grymma så längtar jag hem fruktansvärt mycket..
Vet inte vad jag gjort om inte skype eller facebook funnits.. Daglig kontakt med mamma och pappa är värt guld. Om inte tala om min prins, som just nu är i östersund och lever rackarn. Saknar honom så fruktansvärt mycket, men han är alltid så stöttande och underbar så man kan inte annat än fortsätta älska honom!

College=fest, ja så tolkar många efter man sett american pie, och visst kan det delvis finnas en sanning i det. Det finns delta houses, det är röda muggar som man dricker öl ur och det är folk på gatan varje helg. Förra helgen hade vi rookieparty hos några av tjejerna i laget, där vi rookisar blev utklädda till olika figurer, och kläder som vi var tvungen att bära hela kvällen!
En riktigt sjukt rolig kväll med massor av skratt och lekar ledde till att vi sedan gick ut på krogen. Att man ska vara 21 för att komma in tycker jag är riktigt konstigt. Du får vara 16 år för att köra bil men du måste vara 21 för att dricka alkohol.. Konstigt..

Jaja, ett långt första inlägg blev det och jag hoppas att modotjejerna tar hem 6 poäng denna helg när de har seriepremiär mot Linköping. Jag följer er här borta så gott det går imorgon. Amerikansk fotbollsmatch för vårat universitetslag är det ju så vi får se vad man hittar på. Att deras arena fyller 100 000 människor gör att det inte är så lätt att gå ut på gatorna imorgon. Tur då att vi har träning imorgon bitti vid 9.00 och sedan blir det en riktig chillardag!

puss&kram

HW
a

Om

Min profilbild

Annie Svedin

Annie Svedin, född -91 och kommer ifrån söråker, timrå. Är för tredje året bosatt i Columbus, OH, USA där jag lever hockey och pluggar på The Ohio State University.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela