Mankato

Publicerad 2011-10-28 04:50:56 i ,

En ny vecka har det varit med mycket skola.
Har haft prov, inlämningar, tester osv. så bloggen har varit långt ner på prioriteringslistan.
Hur som haver, så har vi ännu en borta match den här helgen. Mankato, Minnesota. Vi flög hit i morse och vi vi hade även sådan tur att vi hamnade på samma flyg som field-hockey tjejerna som skulle spela i Chicago så jag fick sitta och mysa lite med susan på första flyget innan vi skulle dra vidare till Minneapolis.
Det är fullt upp med skolan, dock går det faktiskt bra. Har fått 1 A och 2 B i mina kurser's första prov, det verkar löna sig med allt hårt slit. Förhoppningsvis kan det fortsätta så här resten av terminen. 6,5 veckor kvar innan jag får hem och som jag längtar! Jag längtar efter att ligga och kolla på svensk tv, svenskt godis, stuvade makaroner och korv. Ja, just nu längtar jag allt med det svenska landet.
Match i morgon och på lördag. Det förberedde jag med en riktigt bra middag, stor köttbit och potatis. Så längesen jag åt en stor steeek så det var tammefan dags nu. Gött!
Filmtajm nu, sedan släcker jag ögonen.
XoXo

North Dakota

Publicerad 2011-10-21 04:58:01 i ,

Har varit lite frånvarande här i bloggen, enda anledningen till det är att jag har haft så sjukt mycket plugg. Sedan träningarna vid 16 tiden har jag suttit och läst/quizzes till halv elva varje kväll.
Har haft två inlämningar, ett prov den här veckan plus 3 kapitel a 30 sidor. Dessutom prov på måndag, fuck mee....
Nu är vi iaf i North Dakota, middle of nowhere, tack och lov att det ska vara hyffsade temperaturer i luften den här helgen. Vi kom hit idag, första flyget gick vid 7am, så vi var tvungen att vara på hallen vid 5. Snacka om vilka kina ögon jag hade. Vi bytte sedan flyg i Minneapolis till Grand Forks och vi anlände vid 11 tiden. Åt lunch, packade upp hockey grejjerna, plugg och sedan träning.
Större delen av kvällen har tillägnas till plugg, grey's och lite lagaktiviteter.
Nu, sovdags i min gosiga säng. Saknar dock h sjukt mycket.
XoXo

midterm

Publicerad 2011-10-18 03:08:53 i ,

Äntligen är den över, mitt prov som jag hade idag, aka midterm. Det kändes rätt okej, fast jag säger varken bu eller bä innan jag får tillbaka det. Minns förra året då jag och lisa hade samma kurs, och vi tyckte första provet gick as bra, men det var desto sämre när vi fick tillbaka resultatet.
Efter det hade jag träning x2 och nu på kvällskvisten har jag och Paula jobbat på min inlämning som är due friday.
Har sedan suttit två more timmar på SASSO för att läsa sociologi kapitlet som vi ska börja med på onsdag, yay...
Önskar vi bara hade 1 vecka utan läxor och skit, vad som helst, ett litet break skulle göra susen nu i dem här början på hösten dagarna. Det är kallt på morgonen, men på dagen blir det varmare. Ska väl igentligen inte klaga, hemma har dem redan börjat skrapa på bilrutorna. Önskar även att det blev lite regn här i cbus så jag kan inviga mina nya gummistövlar!
I morgon har jag bara en lektion, yaay! och sedan har jag is och video träning :)
Här kommer lite pix från helgen som varit

game x2

Publicerad 2011-10-16 02:20:21 i ,

Har spelat två matcher den här helgen. Båda matcherna har varit på St. Cloud, och vi rent sagt pissade på dem!!
Vi vann fredagens match med 5-1 och även lördagens match med 5-1.
Har varit en bra helg med stora vinster och även för min egen del. Även fast jag hade 2 assist idag så slutade det rätt så dåligt. Fick matchstraff med 10 minuter kvar, pga. deras spelare inte kunde stå på benen!
Ikväll har vi födelsedagsfest för mig, hannah, spooner och stacy. Ska bli kul. Är väl inte så jätte taggad men det är bestämt sedan länge tillbaka så jag ska snart pallra mig dit.
Imorgon blir det plugg HELA långa jävla dagen.. Har prov på måndag i min sociologi kurs och det är så sjukt mycket termer som jag måste kunna så det kommer nog ta hela dagen. Därför blir det relativt lugnt för mig ikväll, eftersom jag måste kliva upp tidigt! :/
XoXo

Hunter

Publicerad 2011-10-14 03:34:28 i ,

Ja, som jag skrev i förra inlägget så hade jag spanat in ett par Hunter stövlar.
Och utan att tveka idag så åkte jag och köpte dem på köpcentrumet och än så länge ångrar jag mig inte.
Känns som jag inte bara kommer använda dem bara som gummistövlar, utan även som vanliga stövlar också!
Annars har det varit en helt vanlig dag, lektion, träning, pluggning, prov och sedan belönade jag mig själv till en tripp till köpcentrumet. Blev även en riktigt god kyckling med mango och massa gott!
I morgon är det gameday igen och fysiskt sett så fungerar kroppen som det ska. Avslutar kvällen med grey's, fjärde avsnittet av nya säsong, yay!
XoXo

20 år

Publicerad 2011-10-13 04:49:31 i ,

En helt okej födelsedag har jag haft. Hade hellre velat fira den hemma men sånt är livet.
Jag har gjort ungefär vad jag velat idag, jag kunde göra äta så mycket brownies jag ville för det var faktiskt min dag idag. Dock gav jag en hel del av kakan till kära Paula och till mina roomies.
Började min 20-årsdag med två lektioner på löpande band. Men först ringde mamma och sjöng för mig vilket inte var så uppskattat till en början eftersom jag trodde klockan var 5 när den faktiskt var 7. Sjukt trött var jag och jag visste inte hur jag skulle orka upp till första lektionen. Släpade mig dit och sen började morgonkaffet gå in i kroppen.
Henke och Svärmor ringde även under andra lektionen. Haha, tur att det sitter 300 andra i den där salen för annars hade jag fått en stor utskällning. Sociologi lektionen var helt okej, vi har prov på måndag så det blir en hel del pluggning till helgen. yay...
Resten av eftermiddagen spenderade jag med några svenska samtal och skype, innan det var dags att dra till SASSO för tutoring med paulis. Vi gjorde klart min sociologi uppgift som ska in på fredag.
Innan jag slår igen ögonen, vill jag passa på att tacka för mitt saldo på kontot, tusen tack!
Sedan även alla gratulationer på facebook, ungefär 250 inlägg. Ni är alldeles för goa :)
Funderar på dem här snygga rainbootsen att spendera pengarna i.
Även fast dem tekniskt sett är gummistövlar så
kan man även ha dem på vintern med en stickad strumpa
Jag bara måste ha dem!
XoXo

birthday

Publicerad 2011-10-12 00:30:41 i ,

Ja, tekniskt sätt så är det ju min födelsedag idag. Iaf i Sverige. Men här är ju klockan bara 18, så man får vänta några timmar till. 20 barre, inte illa pinkat. När man tänker tillbaka på dem senaste åren så har dem gått väldigt väldigt fort, nästan för fort. Känns som det var igår man satt på nolaskolan med SPIL3 i sitt vanliga klassrum och tillbringade dagarna med att lyssna på bettispaghetti, mange och co. Sjöholm och grabbarna hade alltid något hyss för sig och så här i efterhand så saknar jag dem stunderna.
Min ex sambo Erika kunde man lita på. Hon styrde alltid upp något när man fyllde år och en serverad frukost stod också på bordet. Vi gjorde liksom en grej utav det hela, medans här borta så känns det inte ens som jag fyller år.
Hanna, en tjej i min klass, frågade idag om jag såg fram emot onsdagen? Och jag ba- Öööh, vad är det då? Säg inte att vi har en till uppgift i kursen. Och hon skrattade och svarade, hallå det är din födelsedag.
Kanske är så när man blir äldre, att man inte riktigt care om sin födelsedag. Har heller inte önskat mig någonting.
Ska baka brownies ikväll till Paula, min älskade extra farmor och imorgon har jag lektioner och träningar som vanligt.
Men ett plus med att fylla 20 är att jag får handla på systemet helt själv, slipper jag skicka henke dem få gångerna jag vill ha något. Yay...
XoXo
På min 16-årsdag hade erika och tina fixat frulle och pakat inlindat i tidningspapper,
det var så vi gjorde vi studenter.
bakade tårta till "stor-pappa" gjorde vi också, när han fyllde år!
En utav våra middagar tillsammans på hymer! Här hade vi till och med
piffat upp den med servetter.
XoXo

vinst

Publicerad 2011-10-11 04:31:31 i ,

Hade enorm bloggtorka igår märker jag men det har sina anledningar. Hade så sjukt mycket skolarbeten så internet och surfa var inte ett alternativ över huvudtaget. Så hela söndagen spenderades alltså med det.
Lördagen spelade vi våran andra match, en match som vi vann med 5-3, yaay! Två dubbla vinster i helgen och det känns riktigt skönt
Träning x2 hade vi idag, plus lektion x2, plus tutor x2. En rätt stressig dag idag också med andra ord men man imorgon blir det lugnare förhoppningsvis!
Läggdags nu. Förhopppningsvis så kan man somna i bättre tid idag.
På tal om det. Somnade vid 1 tiden igår pga. att våra förbannade grannar i huset! bredvid hade fest. Det var ett "frat" house, ni vet som vi alltid ser på american pie, sånna här klubbhus. Iaf så trodde jag att det var minttu som spelade musik för så högt lät det. Hon var vaken hon med så vi satt och kollade på dem när dem stod och dansade och sjöng genom fönstren deras. Men sen helt plötsligt sprang dem ut på deras parkering och började dansa där och ställde sig på bilarna deras och fortsatte dansa. Då fick det vara nog. Minttu ringde polisen, 15 min senare så var dem där och godnatt sa vi. Det var gårdagens höjdpunkt, typ..

gameday #1

Publicerad 2011-10-08 05:43:55 i ,

Comeback var det ja, vilket det först inte kändes som ända tills eckis skickade ett inlägg på facebook.
Har inte spelat match sedan april, har inte varit i närkamper sedan i april och om jag ska vara ärlig så var jag lite nervis about it. Men det gick bra, axeln fungerade hur bra som helst och inge ont alls, yaay! Dock var man kanske inte i match form, men fan är de egentligen i sin första match för säsongen..
Vi vann iaf på straffar efter att ha tappat 3-0s överläge, fuck me. Men efter en bättre 3dje period så kunde vi tillslut vinna. Matchens underhållning var som vanligt Jim, våran matrialare. Han svär åt allt och pratar så mycket dynga om det andra laget. Idag störde han sig på alla rödtottar i deras lag. Minst 5 st som var "gingers". Fuck that ginger, you suck ginger var några av orden. Han är skön den där mannen, och hans son är som en chockladbit som man vill bara äta upp. Finns nog inge gulligare än små barn som pratar flytande engelska.
Rätt sent just nu, men det är svårt att somna eftersom man är så uppspelt efter matchen.
Vi blev dessutom kvar på hallen ett bra tag eftersom vi är tvungen att ta isbad efter varje match och vi har bara 3 kvar som vi tjejer ska fajtas om.
Dags att slå igen dem små blå!
XoXo

sommar igen?

Publicerad 2011-10-07 04:15:27 i ,

I lördags var det 6 grader varmt här, idag var det närmare 25 vilket jag föredrar vilken dag som helst. I morgon väntas det vara 23 grader och jag hoppas det verkligen stannar vid dem temperaturerna någon vecka till.
Har varit en rätt lugn dag idag. Bara en lektion, plugg, träning och mera plugg. Allt känns relativt bra, förutom att jag fortfarande har mycket läsning kvar. Match imorgon, min första match sedan slutet av april, så det ska bli riktigt kul att köra igång igen på riktigt. Vi möter Bemidji hemma både fredag och lördag.
Har avslutat kvällen med ett grey's avsnitt, en tradition på torsdagskvällar.
Inget party i lägenheten bredvid så förhoppningsvis så ska jag kunna slå igen mina blåa inom några minuter.
XoXo
Bjuder på en riktigt gammal bild som jag hittade på datorn för någon dag
sedan. Jag, emma och frida- från timrå tiden

wednesday

Publicerad 2011-10-06 02:12:42 i ,

Som jag skrev i tidigare inlägg så har det varit en lång dag. Lektionerna gick bra, hade en debatt imorse som gick helt okej och sedan hade jag sociologi lektionen. Träning efter de, en rätt lång och hård träning för att vara onsdag.
Har nyss haft tutoring på SASSO med paula, gud vilken tant alltså. Hon är bara för bra! Vi bestämde att nästa onsdag så ska vi ha lite fika på våran tutor timme, eftersom jag fyller år då :)
Annars har det inte hänt så mycket idag. Ska snart kila hem efter snart 3 timmar här.
Hoppas hinna titta på något svenskt program innan jag hinner somna. Alla dem bra programmen hemma är i gång nu, men jag har varken hunnit titta ett enda avsnitt av idol, talang, ensam mamma söker eller robinson. Det är för dåligt, alldeles för dåligt!

hollywood

Publicerad 2011-10-05 03:58:44 i ,

Ligger och kikar på senaste avsnittet av svenska hollywood fruar. Har lagt ner skolböckerna för idag, helt ärligt så orkar jag inte plugga något mer. Det har varit en jobbig dag, även fast jag bara haft en lektion.
Hade två timmar mellan lektionen och rehab och det spenderade jag med sociologiboken. Efter rehaben hade vi isträning, idag en liten annorlunda träning. Vi fick skriva upp igår vad vi ville träna på och jag skrev upp kondition på is och skotträning. Vi alla trodde att vi skulle göra träningen till våran individuella, men inte då. Slutade med att jag och fyra tjejer till åkte skridskor i 30 min i sträck. Fyfan, hade redan ont i benen sedan fysen igår.
Har även tagit influensa sprutan idag, något som jag gjorde förra året också och jag var inte sjuk på hela året satt jag hoppas att jag har tur den här säsongen med. Annars har kvällen bestått av min online kurs och sporthistoria.
Imorgon, lektion x2, träning x2, och sedan 4 timmar på SASSO för plugg. Ser verkligen fram emot att vakna upp, NOOOT!
Saknat älsklingen mer än vanligt idag. Imorgon blir det en lååång skypestund
XoXo

sjukling

Publicerad 2011-10-04 03:44:55 i ,

Måndag, värsta dagen på hela veckan då verkligen allt är värre än alla andra dagar. Inte nog med att jag hade en quiz idag som gick någorlunda bra, så tappade jag även min telefon i min sociologi sal där 300 andra människor fanns. Som tur var så hade en annan elev lämnat in den till våran professor så jag slapp punga ut för en ny.
Träning var det också, en jobbig träning där det var mycket tänka och fart. Vi hann även med lite back träning, vilket var riktigt kul! Gym efter de och jag körde allt som dem andra tjejerna körde, något jag nog kommer få ångra imorgon.
Efter träningen åkte jag hem och käkade. Första gången jag lagade fisk till middag, och det blev faktiskt rätt gott. Hemsk dålig på att äta pasta, eller andra kolhydrater just nu, min tallrik består mestadels av kött/kyckling och grönsaker, däremot brukar jag alltid få i mig lite innan matcher.
SASSO och tutor med Paula, min älsklings tant och nu har jag precis gjort två matlådor inför imorgon.
En lektion imorgon, yaaay, sedan har vi något nytt på schemat. Varje tisdag från och med imorgon så har vi en så kallad "utvecklingsdag", där vi får bestämma själva vad vi vill träna på och det känns kul för då blir det lite mer individuellt.
Här kommer lite fler pix från lördagen.
football's laget kom utspringande när vi var på planen.
Väskan jag inhandlade i söndags..

sunday, but not funday

Publicerad 2011-10-03 04:13:30 i ,

Ingen rolig dag idag. Har mest spenderat tiden med skolböcker och för mycket plugg.
Tog en sovmorgon idag, vaknade vid halv tio vilket var riktigt behövligt. Henke ringde dock vid 7 och vi myspratade en stund innan hans match men jag somnade om på en gång efter det. Känns som jag börjar bli sjuk eftersom igår kväll när jag gick och la mig hade jag på mig en tjocktröja, mjukisbyxor, strumpor, täcke, filt plus ett till påslakan. Förhoppningsvis vaknar jag upp lite piggare imorgon.
Efter en lång skön dusch gick jag till Panera för att plugga. Den här gången satt jag och pluggade med Hannah, en ny kompis som jag har sport/historia kursen med. En riktigt snäll prick. Vi har en quiz imorgon som vi fattar nada av, eftersom läraren har varit borta tills imorgon så det får fan gå som det går imorgon. 3 % av mitt slutbetyg gäller det så jag kommer inte direkt gråta floder ifall det går åt pipsvängen.
Gick sedan och köpte väskan som jag visade för några veckor sedan. Mamma tvingade på mig och jag ville dessutom också ha den, så då kan vi ju lika gärna dela på den :) Innan jag gick till SASSO och fyra timmar's mer plugg så hann jag med en skype stund med älsklingen. Vi kom återigen in på julklappar och jag tror jag är ganska säker på vad han ska få nu :)
Dags att gå igenom skiten inför imorgons quiz, sedan blir det bedtime!
Här kommer lite bilder från gårdagen.
amerikanska flaggan hissas upp medan 110 000 sjunger nationalsången, mäktigt!
Jag, susan och nina plus en riktigt förfrusen minttu i bakgrunden nere på planen.
Segt internet just nu, har inte tid med mer trams. Får visa mer imorgon.

winter

Publicerad 2011-10-02 05:35:16 i ,

Asså shit vilket väder det har varit idag. Känns som en typisk vinter dag, förra året vid den här tiden så var det 20 grader men idag har mätaren pekat på närmare 7 + regn...
Började dagen med panera, himla gott och mysigt. satt där i typ 2,5 timme innan jag och minttu pallrade oss hem.
Förutom pluggning, så hann jag med en lång skype stund med la familia, mycket trevligt. Fick se therese's mage som nu har blivit så himla stor. Har redan kollat ut vad jag ska köpa med mig hem till jul., eftersom jag är här när barnet ska födas till våren..
Vid 3 så gick vi på football's match.. Hade glömt bort hur mycket folk det brukar vara på matchen, så när vi dök upp utanför arenan så fick jag en chock. Det var folk överallt och parkeringen hade alla som små tält där dem förfestade. Kallt väder verkar inte bita på dem där fansen inte. Annat var det med mig. Alla idrottslag på skolan gick ut på planen efter andra halvlek, hejade till fansen (som förmodligen inte var där pga. oss) och sedan och sedan begav jag mig hemåt. Tog en varm och skön dusch men det verkade inte hjälpa för fem öre.
Kvällen avslutades med att åka och se på killarnas hockey match och äta mexikanskt. Vi har lagat egen mat i tre veckor i sträck nu så vi båda tyckte vi förtjänade en matlagningsfri kväll!
Har precis tankat ner en film som jag ska kika på, sedan blir det sängen. Mycket plugg imorgon...
Någon bild från idag, resten får ni se imorgon..
XoXo
Hur coolt är det inte att det är vårat "band" som spelar och dansar till sig
en OHIO-symbol på planen inför 110 000 människor?!

heeelgg!!

Publicerad 2011-10-01 05:49:03 i ,

Känns underbart att det nu är helg, och en helt hockey fri helg dessutom. Vi börjar ju inte lira förrän nästa vecka och det känns skönt, eftersom jag har så mycket annat att stå i just nu. Imorgon blir det uppstigning vid 9ish och sedan ska jag gå till panera för frukost och pluggning för några timmar. Har så mycket att läsa i min sociologi klass + att jag har en quiz på måndag i sporthistoria.
Även fast jag hade sovmorgon idag så klev jag upp vid halv åtta, gick och körde ett löppass och bål på älskade RPAC innan det var dags för min enda lektion på hela dagen. Den var helt okej, och jag träffade två tjejer i klassen som var riktigt schyssta..
Spenderade sedan en hel del tid på starbucks med läxor innan det var dags för att åka till hallen. Vi hade internmatch, vilket jag inte var med på men jag hann istället med ett långt och bra rehab pass. Känns rätt bra i axeln nu och på måndag så kommer jag köra utan den gula kyckling tröjan och förhoppningsvis spela premiär matchen mot bemidji på fredagen. Känns kul att äntligen få köra igång med matcher igen.
Ikväll efter matchen så åkte jag och minttu till kroger, köpte chocolate och satt oss hemma vid datorn. Hann även med några sidor i min soc bok. Strax över nio gick vi till några utav tjejerna's hus där det var fest som vanligt, men lika fort som vi kom dit, lika fort gick vi hem. Vi pallade bara 1,5 timme där sedan slängde vi in handduken och pallrade oss hem istället.. Alkohol verkar inte vara något för mig längre, och det är absolut inget jag sörjer över.
Dags att kolla lite grey's nu. Missade halva avsnittet igår pga. att våran parabol stendog.
Förutom skolarbeten imorgon så ska vi även på football match, yaaayy!
XoXo

Om

Min profilbild

Annie Svedin

Annie Svedin, född -91 och kommer ifrån söråker, timrå. Är för tredje året bosatt i Columbus, OH, USA där jag lever hockey och pluggar på The Ohio State University.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela