Starbucks

Publicerad 2011-09-30 00:42:01 i ,

Sitter på starbucks och pluggar, den här gången själv. Men det går lika bra de, eftersom jag har en gammal gubbe från indien eller något bordet bredvid som underhåller mig rätt bra. Han sitter och guppar på sin stol, precis som han diggar till någon musik, fast grejjen är det att det inte finns någon musik.. Nu ställde han sig upp och sprutade deo under armarna, så just nu osar det AXE runt mig, istället för mina fjärtar. Vet inte vad det är, men drygt en liter kaffe så här efter sex kanske inte är någon bra idé, ett toabesök skulle nog underlätta men samtidigt vill jag inte lämna datorn helt alone...
Idag hade jag bara en lektion, sedan gick jag till SASSO och läste. Har så mycket reading den här veckan så jag tror min hjärna kommer explodera innan sundag. Negativt är att när amerikanerna säger att det är så jobbigt att läsa, så är dubbelt jobbigt för min del. Tar ju hundra år att läsa ett kapitel och nu har jag drygt 5 kapitel från olika klasser som jag måste läsa till på söndag, great!
Isträning hade vi också idag. Ett ispass där jag var väldigt trött och helt slut i mina armar, emil borde varit stolt idag eftersom jag typ hade rekord av att träffa gul listen.. Saknar honom, saknar även mina två andra bröder, mamis och papis och såklart henke. Jag saknar alla mina nära och kära just nu, vissa dagar är typiska saknar-dagar och idag är en av dem dagarna..
Tillbaka till pluggningen, det brukar få mig på andra tankar. (Ibland)
XoXo

....

Publicerad 2011-09-29 05:13:29 i ,

En vanlig onsdag har det varit, med helt vanliga händelser.
Började skolan vid halv nio, 1.50 timmes lektion sedan var det bara att powerwalka till nästa lektion som ligger tvärs över campus för ännu en 1.50s lektion. Sedan, direkt till hallen för rehab, ispass och fyspass. Just nu på isen så kör vi mycket system, powerplay och boxplay, vilket är riktigt skoj! Även fast träningarna alltid är minst 1,45 h, så märker man inte av det, man blir nästan förvånad att tiden gått så fort..
Här kommer lite pics från fotograferingen vi hade igår.
Klasskort, här är våra nya freshies!
fråga mig inte vad jag gör i den här bilden..
Våra Juniors
seniors
våran ledar-staff

fall

Publicerad 2011-09-28 03:55:08 i ,

Det märks att hösten är på väg. Det är kyligt på morgonen, och man vill inte krypa ut ur täcket. Dock kan det ju vara positivt ändå, för man blir lite mer vaken innan första lektionen. Ändå fram till jul så har jag lektion mån-tors 08.30, endast sovmorgon på fredagar.
Idag var det som sagt foto, ispass och löpning. Allt gick bra, bättre än förväntat och sedan spenderade jag tre timmar på starbucks med pluggning. Jag går ofta och sätter mig vid något café på high-street eller SASSO, för om jag är hemma så kommer jag på alla andra möjliga saker att göra förutom att plugga.
Nu, historia boken innan jag lägger huvudet på kudden.
Ser fram emot morgon dagen, eftersom jag och H ska ha en lååång skypedejt. Saknar den krabaten sjukt mycket just nu.
XoXo

YAAAAYY!!

Publicerad 2011-09-27 17:31:41 i ,

Vilka 24 timmar det har varit. Igår eftermiddag blev min dator helt utan internet, och utan internet så är jag helt lost.
Blev så jävla arg, och eftersom jag inte är något datafreak så visste jag inte vad som var fel. Fick gå till någon dataservice idag efter min lektion och det visade sig vara en bra idé.
Nu väntas snart träning, och ett löppass efter de. Vi har även foto idag, både lag och individuellt innan träningen. När man var mindre så förberedde man sig så innerligt för dem korten, men nu så tycker man det bara är jobbigt. Dock är det ju roligt att ge bort till farmor och mami och papi, dem kommer bli definitivt gilla det!
Ikväll måste jag verkligen plugga. Har så mycket att läsa så jag vet inte ens vart jag ska börja. Igår fick jag den sista boken som jag behövde för mina kurser. En ny sak för i år är att vi kan sälja böckerna när terminen är slut, vilket kommer bli grymt.
Dags att ge sig av! Cheeers!
Bild från fotograferingen förra veckan
förra året's pic.

let me sign

Publicerad 2011-09-26 04:04:26 i ,

söndagen började med ett uppvaknande av henkis. Inte frukost på säng, utan ett mysigt telefonsamtal istället.
Sedan hade vi community service med laget från 9-13. Det var rätt kul. Var som ett selånger marknad med karuseller,  bil utställning, uppträdande osv. Vi var där som OSU studenter och satt vid ett tält och ritade med små barn.
När vi kom hem gick jag och minttu direkt till Starbucks, för att tillbringa dem kommande 2,5 timmarna med pluggning. Vid 17 fick vi nog och for och handlade mat, veckohandling som verkligen behövdes. Väl hemma möttes vi av tina som höll på att baka brownies och provsmaket vi fick var ljuvligt. Tänk vad lite chocklad kan göra? Lycklig resten av hela kvällen. Har i princip suttit och pluggat hela kvällen och det känns rätt okej inför morgondagens klasser.
Vanlig dag imorgon- 2 lektioner- träning x2, tutor - underbart...
råsnygga nike skor som jag blev tvungen att köpa. Sulan är i silikon vilket gör dem extra sköna
Och SÅKLART blev jag tvungen att köpa ännu ett par converse till min samling
Lite bil pics från dagens marknad. Var tvungen eftersom pappa kollar på amerikanska bilsajter varje dag!
Kanske det här lockar ännu mer?!
XoXo

SHOPPING!!!

Publicerad 2011-09-25 02:50:54 i ,

Vilken perfekt dag för shopping!
Jag och minttu började dagen med en frukost på Panera och tre timmars plugg. Efter de gick vi hem där tina och rizzo redan hade börjat förfesta och klockan var knappt 2. Jag och minttu bestämde oss för att dra på en shopping runda istället, lät lite mer lockande än tinas idé.. Vi åkte till Polaris Mall, nytt ställe för mig för annars brukar jag alltid åka till Easton Mall. Vi gick runt och strosade lite, tills vi gick in på Macy's. Första vi båda såg var skit snygga nike-skor, och såklart hade dem min storlek. Och såklart var jag tvungen att köpa dem! :) Köpte även ett par vinröda låga converse som jag kollat länge på. Får visa bilder en annan dag. Det blev även två par skor för Minttu's del och hon köpte även BareMinerals smink efter jag tipsat henne att prova det!
En riktigt lyckad dag med andra ord. Vi har nyss kommit hem från gymmet. Galet med folk på gatan eftersom det har varit football match idag och därför var det också relativt tomt med folk på gymmet, sköönt!
Nu blire en smaskig smoothie och twilight, sedan förmodligen sängen!
XoXo

gameday

Publicerad 2011-09-24 04:56:51 i ,

fredag, helg och äntligen första matchen för säsongen. En lyckad dag med andra ord!
Eftersom jag inte är "frisk-förklarad" av läkaren till att spela match så blev det läktaren för mig men tjejerna skötte sig bra och vi vann med 3-1 mot ett kanadensiskt collegelag.
Annars har dagen gått rätt snabbt. Hade sociologi lektion vid 10 imorse, isträning 12.30 och innan vi for hem till läggan åkte jag och minttu och köpte lite saker på affären. Imorgon blir det mer utav en storhandling vilket kan behövas eftersom jag har levt på kyckling och sallad dem senaste dagarna, och chocklad så klart! :)
Verkar vara fest för fulla muggar ute på gatan, men jag och minttu spenderar hellre vår lediga fredagkväll i soffan med mjukiskläder och dator! Har egentligen inga planer för morgondagen eftersom vi i princip är hel lediga, men en frukost på panera och lite pluggning låter som en bra start på helgen..
cheers!

grey's

Publicerad 2011-09-23 05:11:25 i ,

sist jag fastnade i serie-träsket var i tvåan på gymnasiet. Varje tisdag hade vi ledigt från hockeyn, så jag gjorde mina läxor i tid så jag kunde ha hela kvällen till att kolla på; andra avenyn, gossip girl, one tree hill, you name it. Jag kollade på allt. Sedan kom henke in i bilden och all ledig tid spenderade vi med varandra.
Nu, 2.5 år senare så har det skett igen. Grey's anatomy säger jag bara.. från i mitten av aug tills idag så har jag sett klart alla 7 säsonger! Blev så arg på mig själv eftersom 8an inte är ute än, men som tur var så var det premiär på tvn. Dem två första avsnitten av säsong 8 förgyllde min kväll, gud så bra det var! Tack och lov, jag inte har så mycket homework att göra än så länge..
Annars har det varit en relativt lugn dag. En kort lektion på morgonen, nap, träning, lagmiddag, skype och vid 5 så hade jag en till klass men den kommer under hösten vara online så jag behöver inte gå på några lektioner, yaaay!
Time for bed.
Tror det finns en stor möjlighet om att henke kommer
likna McDreamy när han blir äldre. Hoppas kan man ju alltid!!

goooussch

Publicerad 2011-09-22 06:05:11 i ,

Vad är det för fel på mig?!
Jag är så trött på kvällarna vid 8-9 tiden men sedan när det är läggdags så är det helt omöjligt att sova.
Blir så less på det här, sömn är ju det skönaste som finns. Har kanske kommit in i en depression där jag lider av saknad när jag ska sova. Är ju van att ha haft Henke bredvid mig hela sommaren, men nu är det ensamt. Jag brukar hålla om ena min kudde när jag ska sova, men det verkar inte ha hjälpt dem här dagarna.
Tack och lov att jag har något annat bredvid mig som jag älskar, nämligen min macbook pro. Vad skulle jag göra utan dig? Måste vara ett av mitt bästa köp någonsin!!!

första skoldagen

Publicerad 2011-09-21 23:24:12 i ,

Hade ju inte direkt samma känsla som man hade när man var 14 år. Då planerade man kvällen innan vad man skulle ha på sig, hur man skulle sminka sig och hur man skulle bete sig. Idag var det mer som en första dag på jobbet., man drog på sig ett par jeans och en kofta, käkade frulle och sen var det dags att sticka.
College är ganska stor skillnad jämfört med gymnasiet. Även fast jag inte var den som klädde upp sig allt för mycket, så fanns det vissa som kunde stå timmar i spegeln. Här är det annorlunda. Alla går i mjukisbyxor typ och ifall man har jeans på sig som jag oftast har så förknippas det med att man klär upp sig..
Första skoldagen gick bra. Hade två lektioner därav ena var en klass på 300 människor.. En två vånings sal där läraren hade microfon och stod på en scen längst fram. Inget jag riktigt rekommenderar, gillar hellre mindre klasser för då kan man ha mer kontakt med läraren ifall man undrar något.
Efter skolan så hade vi isträning på 2 timmar, sedan ett rejält löppass på cirkus 1 timme. Huga vad mina ben är trötta!
Ingen läxa än så därför tänkte jag joina några från laget sedan och åka och kolla på soccer match.
XoXo
ett pack is på min sköra axel, ett måste efter varje träning.
Förutom löpning runt banan så sprang vi även upp för ALLA trappor som fanns på denna läktare.

20/9

Publicerad 2011-09-21 03:32:12 i ,

Tisdag, en tråkig tisdag då jag har ågren eftersom skolan startar imorgon bitti.
Men man ska inte vara arg för det egentligen, det är ju därför man är bosatt på andra sidan atlanten. För att studera på ett utav det bästa universitet i usa och spela hockey på topp nivå.
Vi firade sista dagen rätt bra ändå. Imorse hade vi nutrition möte, rehab efter de, sedan is och fyspass.
På isen körde vi mycket system och uppspel, rätt likt från igår. På fysen hade vi cirkelträning och jag är rätt förberedd på att jag kommer ha ont i bålen imorgon.
Det var även Knapp, en tjej i laget's födelsedag idag så vi åkte på en riktigt schysst restaurang.
Blev lax-sallad för min del eftersom min mage är just nu inte topnotch, finns ingen som vill vara nära mig. haha.
Innan vi skulle betala så sa vi till servitören att det var hennes födelsedag och ut kom de med en sjukt stor chocklad kaka, något som jag inte kunde motstå att prova. Ack så god den var, jag som är syndaren själv när det gäller choklad.
Sitter nu och chillar i minttu's rum som vanligt. Tidig sängdags hoppas jag på eftersom jag börjar min första lektion 08.30 imorgon.
XoXo
Trött tjej men med en ny myströja!

all-athlete meeting

Publicerad 2011-09-20 03:13:27 i ,

Måndag, ny vecka och nya utmaningar. Så kan man lätt sammanfatta en måndag i det här landet.
Söndagen avslutades dock rätt dåligt eftersom jag hade bestämt att gå och lägga mig tidigt. Men när klockan slog 12 och jag hade fortfarande inte kunnat slutit ögonen pga någon fest på gatan där jag kunde sjunga med musiken så kröp jag ner i minttu's säng.
Imorse vid 9 hade vi matrial-signing. Förra veckan fick vi alla nya kläder men nu var det dags att få våra nya skor, mössa, keps, tofflor, väskor. Alltid kul att få sånt!
Klockan 1 hade vi isträning där vi körde mycket uppspel och fartövningar. Den avslutades däremot med mycket skridskor, då vi hade conditioning sista 20 minuterna av den 2 timmars långa träningen. 4x3 varv + 4x1 varv. Huga vad benen brände men så skönt efteråt.
Vi hade därefter dem sista testerna, body fat och vikt. Avslutade sedan med ett långt rehab pass.
Nu ikväll har vi varit på möte. Det var ett möte för alla atleter på skolan och det var sjukt mycket folk. Folk pratade och det inspirerade mig väldigt mycket.
Sitter nu och chillar i Minttu's säng och ska bege mig till min egen kojja.
XoXo
jag, lisa och paige från partyt i lördags
från en butik på high-street. Tror henke's moster Marie skulle gillat den
här butiken!

sunday funday

Publicerad 2011-09-19 02:16:22 i ,

Sådan skön dag. Allt man vill göra dag, då man kan bestämma precis allt.
Igår var det som sagt party, blev lugnt och kom hem i bra tid. Var så trött efter en hård vecka så jag gick hem vid 11.30 och sedan avslutades kvällen med grey's.
Imorse kom Minttu in och väckte mig. Hon joinade mig i sängen och kollade lite på mac'en och sedan drog vi i gång en tvätt och städade lite. Sedan blev det en prommis och en frukost på älskade Panera. Sedan gick vi och strosade längs high street. Hittade ett par Lev'is shorts på Urban Outfitters som var på sail och även fast jag har sagt bestämt nej till kläder så kunde jag inte trotsa det heta erbjudandet :)
Skypade med gubben som hade haft match, pratade med mami och papi och bara tog det lugnt i läggan tills Minttu kom hem från sitt möte. Åkte sedan och inhandlade mat till kylen och tilllagade en riktigt god kyckling sallad.
En lugn dag med andra ord, men ack så skön!
underbara Panera
hittade en riktigt schysst väska
high street

partaj

Publicerad 2011-09-17 22:26:16 i ,

Efterlängtad helg, vilken vecka det har varit. Framför allt i början av veckan så var det mycket möten osv. med de nya coacherna. Från torsdag så har vi haft ispass och fystester efteråt och det känns verkligen i kroppen. Varken mina ben eller mina armar är topnotch, men det är faktiskt skönt att känna sig väldigt trött för då vet man ju att man tagit i :) Nu är det bara vila upp sig inför måndag, då en ny vecka drar igång.
Igår var jag och Minttu till köpcentrumet en sväng. Vi kom hem från träning/tester vid 17 tiden och därefter hade vi ingenting att göra så då for vi dit en sväng. Vi båda är lite shopping galen, men det är nu andra gången jag kommer därifrån tomhänt något jag inte hade planerat.. Ville köpa ett par nya nike free skor, eftersom min lovely mom fick mina. Men det finns ju fan 50 olika färger så det är svårt att bestämma sig, och extra svårt för min del då jag kan stå vid schampo avdelningen i 10 minuter och tänka vilken sort jag ska köpa.
Idag hade jag rehab vid 9, sedan möte och innan vi hade ispass så fick vi tillgång till vårat efterlängtade omklädningsrum. Dem har renoverat det hela sommaren och det blev sjukt bra!
Ikväll ska vi ha party för the Rookies. Tack och lov att jag inte längre är freshmen. Blir kanske något glas vin men det lär bli lugnt för min del som vanligt. Dags att springa in i duschen, luktar laban..
XoXo

grey's

Publicerad 2011-09-16 04:09:15 i ,

Vilken dag det har varit, har varit full rulle ända till klockan 17 idag. Blev tvungen att gå till hallen imorse, rehab stod nämligen på mitt schema klockan 9. Sedan väntas det frukost, möte, lunch, ispass och slutligen fystester. Blev bara stående längd för min del idag eftersom frivändningar är inte optimalt för mina armar just nu.
Vi hade äntligen vårat första ispass med coacherna och det var kul, riktigt roligt! 1,5 timme swichade förbi väldigt fort och trots att man är snart 20, så lärde man sig mycket på den 1,5 timmen.
Annars har det inte hänt så mycket annat. Skridskorna känns bättre på fossingarna, klubborna är kapad och klar så nu vill jag bara köra igång!
Jag och minttu kom hem vid 17 tiden och då skypade jag en stund med h. Så gulligt av honom att stanna uppe och vänta tills jag kom hem, även fast han skulle upp tidigt. Vi hann prata om det mesta, delvis julklappar. Även fast det är några månader kvar så vill jag liksom veta i god tid. Samma sak var det igår då jag hade lite panik över min födelsedag. Minttu och jag konstaterade en sak idag. Det är fan mycket bättre att inte ha några pengar på kontot för då vet man säkert vad som är värt att köpa. Just nu är det tvärtom, jag vill köpa allt, allt som jag tror jag kommer använda. Men som fridis brukar säga, man lever ju bara en gång.
XoXo

trött tjej

Publicerad 2011-09-15 00:34:08 i ,

Gud vilken dag det har varit. Även fast vi börjar träna på "riktigt" imorgon så är alla i laget helt slut. Måste bero på alla möten vi har haft nu i tre dagar. 4 möten bara idag, gör att knoppen blir lätt sliten.
Annars så gick jag och minttu upp vid 7, sprang intervaller och sedan hade jag möte med coachen och sedan blev det rehab en timme. Möte 2 och möte 3 innan ispasset och sedan avslutades det med möte #4 innan vi hade middag med laget på champs.
Imorgon börjar träningarna med coacherna och det känns kul! Det negativa är väl att jag inte kommer kunna vara med på allt eftersom jag fortfarande är förbjuden att ha kroppskontakt. Vi kommer även börja testa imorgon. För min del så kommer jag bara kunna springa och göra hopptester. Inga lyft tester för min del, yay! Har vuxit ifrån styrkan och föredrar hellre löpning, något som jag aldrig skulle göra för 5 år sedan.
Nu ska jag och mina roomisar gå ner på high street till Finishline, en sport/sko butik och kika lite. Ska checka något som jag might önskar mig i födelsedagspresent. Nog för att det är ungefär en månad kvar så kan det ju vara bra att vara ute i tid!
o

vart fan är hösten?

Publicerad 2011-09-14 03:33:12 i ,

Trött jag blir. Spelar ingen roll vart man går i lägenheten, man smälter bort ändå. Värme är ju egentligen det bästa som finns men just nu så vill jag bara vara inlindad i en stor isglass..
Började med rehaben idag med Andy och shoout vad trött mina stackars axlar kommer vara imorgon. Men det är det värt, helt klart!
Eftersom inte skolan har börjat så finns det egentligen ingenting att göra på kvällarna. Jag försöker att göra så lite som möjligt för när väl skolan börjar om en vecka så kommer jag ha fullt upp. Eftersom henke och andra svenska vänner ligger och sover så spenderar jag min kväll med att kolla på grey's. Mina roommates har både lite fullt upp ikväll. Tina är hos någon grabb och Minttu har någon killkompis här med, men jag passar och spenderar hellre kvällen i mitt sjukt varma rum.
Hur som helst, jag trivs med att vara själv. Det måste vara bland det bästa som finns.
XoXo

tisdag

Publicerad 2011-09-13 18:09:50 i ,

Blev en väldigt tidig uppstigning idag. 6.00 hade vi vårat första lagmöte för idag och det känns bra! Ska bli kul att komma igång igen med ännu en säsong. Blev en timmes snack sedan gick jag och minttu till RPAC och körde dödens intervaller, men ack så skönt när vi var klar.
När klockan sedan var 08.30 så kändes det verkligen som halva dagen hade gått. Varken jag eller minttu kunde släcka våra ögon för en stund så vi såg klart filmen vi såg i går kväll. Köttfärssås och pasta blev det till lunch, helt okej tillagat av mig men det slår ändå inte mamma och pappas köttfärsås, och heller inte henkes!!
Om en timme så har vi sista mötet för dagen och sedan ska jag ha rehab med våran nya fysio Andy. Igår på mitt doktor's möte så sa dem att jag fortfarande inte var helt återställd, vilket jag också känner själv så nu blir det verkligen hårdkörning med min stackars axel så jag kan börja spela.
En liten del av vårat enorma och grymma gym på campus

Someone like you

Publicerad 2011-09-13 03:15:20 i ,

Idag blev det sovmorgon minnsann. Äntligen vaknade jag senare än 8, vilket var på tiden. Känns som jetlagen har så gott som försvunnit. Strax före 10 for jag och minttu till Easton, ett stort köpcentrum cirkus 15 min från stan. Jag gick och fönster tittade medans minttu hittade lite små saker. Dock fick jag lite abstinens när vi var inne på victoria secret och luktade på alla lotions. Dock höll jag plånkan i stadigt grepp, senast i helgen så öppnade jag ju den för 4 lotions så nu fick det räcka för ett tag.
Klockan 13.30 hade vi ispass med laget. Alla var tillbaka så det var kul att träffa både nya och gamla lagkamrater. Hade sedan physicals, en koll med läkaren för att se hur min axel mår. Den är fortfarande ganska stel men han tror med hård träning så ska jag kunna vara tillbaka inom 3 veckor, vilket jag håller tummarna för!
Har även haft lite mysprat med gubben där hemma. Han är så söt när han är förkyld, han blir liksom mer gosig då. Om man nu kan vara mer gosig än honom?! Saknar honom till 1000 redan..
Dags för mig och minttu att ha en liten myskväll. Ska se filmen rebound :)
XoXo
-Några bilder från vår shopping tripp från idag.

wonderwall

Publicerad 2011-09-12 04:02:00 i ,

Snälla, kan min blivande granne sluta klinka på sin gitarr och sjunga låten wonderwall 5 gånger i rad. För det första är han usel, för det andra så är det nog 100:e gången jag hör sången och för det tredje så kan jag inte stänga fönstret för då jag vara död i morgon bitti av uttorkning.
Annars har det varit en väldigt lugn dag. Dagen började dock svettigt, ett ruskigt jobbigt men härlig löppass med minttu. Hårda intervaller men vi pushade verkligen varandra. Sedan blev det skype, soccer match och sedan field-hockey match. Fattar ingenting utav den sporten. Alla spelare måste vara rightare, det får inte använda backhand och även fast målet är högt som ett bandymål så får man inte skjuta in bollen högre en en 1/2 meter tyyp. Måste nog be Susan om en snabb lektion i den kursen, för just nu hänger jag inte alls med alla regler.
Sängdags nu. Imorgon väntar ytterligare löpning, "styrke" och kanske ispass. Imorgon har jag också tid hos läkaren för att han ska kunna "cleara" mig så jag kan börja spela någon gång. Dock tror jag det dröjer cirkus 4 veckor innan jag kan spela första matchen.
Avslutar med att slänga upp en bild på mig och tudor.
Damn vad jag saknar familjens katt/hund.

9-11

Publicerad 2011-09-11 20:31:45 i ,

När mamma ringde och väckte mig imorse så frågade hon om 11 september. Enligt henne så var det över all nyheter hemma och frågade om det var samma sak här. Inte vad jag visste sa jag, eftersom jag hade precis släpat mig upp från min grotta. Dock var det annat., nämligen alla flaggor var på halvstång och land hockey matchen vi var på innehöll även en tyst minut. 10 år sedan denna tragiska händelse, tiden går fort men folk kommer aldrig glömma.

good life

Publicerad 2011-09-11 05:25:00 i ,

En ikea tripp var det jaa, men som vanligt så slutade det med något mer. Efter dryga 45 minuters åkande så dök det upp en shopping centrum och det var väl klart vi skulle åka in där. Pengar spenderades men det var det värt för jag höll mitt ord, inga kläder! Vi var där en stund och kikade och sedan for vi vidare mot ikea. En lång dag på svensk mark och det kändes bra, förutom att det var svårt att hitta allt på det engelska språket, tur det ändå finns ä å och ö på skyltarna.
Köttbullar, kaffe och en chockladbit blev det också, även fast jag inte tyckte det var smakade så svenskt så var det ändå gott, det stod ju ändå "svenska" köttbullar på menyn.
vi kom hem vid 7 tiden, och både jag och minttu har grejjat med våra rum i 3 timmar men nu är det äntligen färdigt. vi sitter nu istället med varsin macbook pro och surfar på mitt rum. enda skillnaden är väl att hon sitter och trycker på telefonen hela tiden, något jag har svårt med nu när älsklingen ligger och sover.
Här kommer lite pix från dagens tripp
från köpcentrumet
-smink, skor & lotions
go swe!
minttu höll hårt i ratten
antar att alla ikea'sar ser likadan ut
HÄ DÖ- That's how we say good-bye in Swedish. Amerikaner är bra konstiga ändå..
XoXo

Roadtrip

Publicerad 2011-09-10 15:54:54 i ,

Idag har jag och minttu planerat in en roadtrip, en liten sådan. Vi ska till IKEA, ligger ungefär 1,5 timme bort där jag ska inhandla det mesta som behövs till mitt rum. Kommer bli kanon kul!  Har även skrivit en lista på det jag ska köpa, så just nu är det bra ordning på annie.
Klockan är bara 09.45 men jag har minttu var vaken redan vid 7, därför har vi redan hunnit med ett bra träningspass.
Igår var vi och kollade på Susan's land hockey match på dagen, åkte och hämtade min säng och kvällen avslutades med att joina minttu till en softball match. Vi åkte även och storhandlade, jesus vad stor matbutikerna är här jämfört med hemma. Jag trivs med lilla ica-nära söråker för då behövs det inte en karta för att hitta. Ett plus i kanten var att jag hittade VASA'S knäckebröd, såå braa!
Ska bli skönt att åka ifrån campus för en stund för just nu kryllar det av röd-vita människor. Idag har vårat football's lag match och det lär väl bli fullt på gatorna under hela dagen eftersom arenan tar drygt 110 000 människor.
mitt badrum
vardagsrummet
XoXo

torsdag

Publicerad 2011-09-09 00:33:01 i ,

Usch vad jag hatar jetleg. Finns det något värre eller. Somnade tidigt igår och vaknade vid 3 helt klar vaken. Jeeesus, blir galen på det här! Skulle kunna somna nu men jag måste hålla mig vaken för snart kommer ena av mina roomisar nämligen min finska favorit minttu :)
Idag har jag varit rätt effektiv, gick och tränade vid 8 på RPAC. Klantig som jag var så glömde jag min ipod men intervallerna och bålen gick ändå bra utan musik. Där höll jag på till strax efter tio. Hade ispass med tjejerna vid 2 tiden där vi lirade lite 3-3, kuul! Annars har jag bara degat. Var tänkt att jag och Becky skulle och hämta Teal's säng som jag ska låna men det ska vi kirra imorgon istället.
+ har sett min nya utrustning och kläderna vi ska få på måndag. Positivt, väldigt positivt!
Klubborna är i special edition skulle jag tro, svart-rött med ett OSU märke på och skridskorna som jag ska ha är en ny modell för mig men det kändes bra! Ska värma dem imorgon och trycka ut dem så mina halgus valgusar inte blir nå större.
Här är lite pix på lägenheten jag kommer vara bosatt i under året:
skrivbord's hörnan
garderoben
resten av rummet som
ska snart fyllas upp av en säng

inflyttning

Publicerad 2011-09-08 01:17:26 i ,

Onsdag, andra dagen i columbus vilket började med en löprunda runt Susan's kvarter. Igår kväll åkte vi runt och kollade på hus i Upper Allington, där hennes föräldrar bor och husen var huge! Dem var stor, riktigt stor, nästan så att det där stora lyxhuset uppe vid haga kan slänga sig i väggen. Vi åkte även och kikade på Rick Nash's hus vilket också huge! Måste tillbaka och ta lite pix så mamma och pappa får lite inspiration.
Becky hjälpte sedan mig att flytta alla saker jag hade hos Susan till min nya lägenhet. När vi skulle åka blev jag lite fundersam eftersom jag var ensam hemma där och visste inte om jag skulle låsa huset. Från ingenstans så dök det upp en städerska, en housekeeper! Tydligen har dem en sådan som kommer, men något susan vägrade er känna. Sådan lyx..
Är iaf hemma nu i min nya lägenhet och allt är super förutom att jag är sänglös, men det ska fixas imorgon. Ska även bli bättre på att ta bilder till bloggen så jag ska börja imorgon när allt är på plats i mitt rum, just nu ser det inte allt för top notch ut!
Grey's tajm och sedan blir det läggdags på soffan vilket känns lyx jämfört med måndags natten jag spenderade på ett flygplats golv.
XoXo

back in cbus

Publicerad 2011-09-06 20:16:55 i ,

ny säsong, nya utmaningar och en ny layout som är för nu provisorisk eftersom jag var så dö lee den andra.
Hur som haver är jag tillbaka i Columbus efter dryga 3 underbara månader hemma i söråker.
Flygresan trodde jag skulle vara en fis i rymden om man jämför med alla händelser jag varit med om gällande just flygning. Det såg bra ut ända tills jag landade i Chicago, där kön till "border control" måste ha varit en närmande 500 meter. Och gå före gick inte alls personalen med på. Blev stående i dryga 2 timmar och var till slut igenom allt då jag fick höra att jag var försenad att lämna mitt bagage med 5 min och att jag måste ta nästa flyg. A jo, det fanns ett nästa flyg men som var fullbokat. Har efter det stått på tre väntlistor för att komma på ett ruttet plan till Columbus..
Hur som haver är jag framme nu. Sitter och myser ensam i Susan's hus med hennes söta hund Ginger, nästan lika söt som familjen Nordin's pärla.
Vädret är okej. Inte kallt men ändå inte varmt vilket var skönt så jag slapp värmechock när jag steg ut från planet.
Idag blir det bara soffliggande, imorgon tester och ta tag i min nya bostad för det här året. Ska nämligen bosätta mig i samma lägga som min kära finne och en americano!
XoXo

Om

Min profilbild

Annie Svedin

Annie Svedin, född -91 och kommer ifrån söråker, timrå. Är för tredje året bosatt i Columbus, OH, USA där jag lever hockey och pluggar på The Ohio State University.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela